torsdag den 3. oktober 2013

Lækker efterårs suppe og LCHF gulerodsboller

Nu begynder det at blive lidt køligere i vejret, og hjemme hos os, kaldes det også "suppe vejr", for når det er koldt uden for (og man måske er lidt snottet), så er varm suppe rigtig godt. Men, i følge mig, så ligeså dejlig som en suppe kan være, ligeså kedelig og tam kan den også blive - så jeg gør mig enormt umage når jeg laver suppe.

Den her suppe er en af egen opskrift og den blev rigtig god! Den blev lavet sådan lidt på gefülen, så opskriften er sådan ca. sådan her:

2. store løg
1. porre
4-5. skrællede rodbeder
2. små revede persillerødder
4. revede gulerødder
1. rød peber
5. fed hvidløg
2. hele chilier
Lidt ingefær
1. dåse hakket tomater
Salt & peber
2. spsk. soya
1. spsk sesamolie
1. spsk. fiskesauce
2. hønsebouillon terninger
2. dl fløde


Fremgangsmåde

Grøntsager kommer i gryden i ca. 10-15 cm. vand, bortset for løgene, de steges ved siden af på en pande, så de bliver dejlig bløde. Steg dem gerne i lidt soya og fiskesauce, så de får en lækker smag. Grøntsagerne skal så have lov og boble så de bliver bløde, men dog ikke helt "slaskede". Så tilføjes de flåede tomater og så skal det have lov til at simre i mindst 20. minutter. Tilføj de stegte løg, soya, fiskesauce, bouillon terninger & sesamolie. Når grøntsager er tilpas bløde blendes det hele, enten i en blender eller med stavblender (klart det nemmeste). 
Først der tilføjer jeg fløde, for ligesom at smage den til og komme frem til den endelige konsistens. Jeg elsker når en suppe er lidt tyk og klumpet, men det kan selv styre, og hvis ikke man vil bruge fløde, kan man også bruge mælk - helst sødmælk. Sørg så for at røre rundt i suppen jævnligt og hav den kørende på lavt blus.





















Når den så har opnået den ønskede konsistens og smag serveres den med det samme, så den er dejlig varm. Top den af med lidt fed creme fraiche 38% og evt lidt basilikum blade (havde ikke nogen desværre).

Jeg har her bagt fiberrige gulerodsboller til, fra Jane Faerbers "LCHF Spis dig mæt og glad" bog. De er et godt alternativ til normalt brød, og smager dejligt med leverpostej :)










Ingen kommentarer:

Send en kommentar